Modeteckning

24.03.2020

Jag deltar i en akvarellkurs, Lekfull akvarell på Ateljé Tjustgård. Kvällens uppgift var människans proportioner och modeteckning. För att inte uppgiften skulle vara alltför lätt skulle vi teckna motivet med en trådstump doppad i flytande tusch. 

Slump och förenkling

Målningarna är gjorda på akvarellpapper med flytande tusch och akvarellfärger. Jag blev inspirerad av ett par fina målningar av Lars Gustavsson och är ganska nöjd med resultatet. Det är en typ av stiliserad målning som som ställer frågor och får dig att fundera på allt det som inte illustreras i bilden.

Att släppa kontrollen i sitt skapande

Här är två andra varianter på samma tema som är målade med flytande tusch på akvarellpapper, när jag tecknat upp motivet hällde jag vatten över pappret och lät vattnet skapa rörelse och skuggor i bilden. Det är lite jobbigt att släppa kontrollen över resultatet och hälla på vattnet, för det blir inte som en planerat. Men det tillför också bilden något, det där slumpartade. 

Att måla och att skapa smycken är något jag gör på min fritid för att det ger så mycket positiv energi till livet i övrigt. Att åka till ateljén efter jobbet kan ibland kännas lite motigt. En del dagar vill jag bara hem och lägga mig i soffan, klappa katten och hoppas på att min sambo lagat någon fantastisk god middag till kvällen. 
Men, av någon mystisk anledning är jag nästan alltid piggare och gladare de kvällar jag faktiskt tog mig iväg till ateljén.